Honden Cursus Bezoek Ontvangen: van onrust naar ontspanning

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Labrador bij ingang huis

Labradors zijn er in allerlei soorten: van extreem waakzaam tot vrolijk stuiterend of juist angstig. Welk type labrador jij hebt, maakt eigenlijk niet heel veel uit. Wat wel belangrijk is, is hoe hij of zij reageert op visite. Over het algemeen zijn het natuurlijk allemansvrienden, en kunnen ze zo nu en dan ook iets teveel energie hebben. Uiteraard zijn er ook bij die zich minder vriendelijke gedragen bij het ontvangen van bezoek. Maar maak je geen zorgen! Of je nu een labrador hebt die als een tornado door de kamer raast zodra er bezoek is, of juist terugdeinst in verlegenheid, er is een oplossing: De Cursus Bezoek Ontvangen. Gedaan met het blaffen, happen en chaos bij bezoek. Laat mij je meenemen!

Happen, blaffen of zelfs bijten: wat doe je ertegen?

Een hond opvoeden is best een lastige taak. Ga je dat helemaal zelf doen, je labrador hond trainen? Of kies je voor een hondencursus? Dit verschilt per situatie. Als het eenmalig gebeurt dat een hond piept of dat een hond blaft naar bezoek, dan is er niets aan de hand. Maar gebeurt het continu en weet je niet waarom dit is, of hoe je dit kan oplossen? Dan is een hondencursus wel op z’n plek. Misschien heeft je labrador nare ervaringen meegemaakt of weet hij of zij gewoon niet hoe met onbekende mensen om te gaan.

Het is namelijk niet de bedoeling dat jij gaat schamen omdat je labrador zich niet goed gedraagt. Of dat je steeds boos wordt op je hond of geen bezoek meer langs laat komen. Dat werkt namelijk averechts en het zal de band tussen jou en je labrador niet versterken. Het is belangrijk dat je de controle behoudt, ook als er bezoek komt. Daarom is een hondencursus een goed idee in zulke situaties. Je labrador kan namelijk leren om anders te reageren, gewenst gedrag te tonen en gastvrij te zijn! Zo voorkom je dat happen, blaffen en springen resulteren in bijten of kleerscheuren en je labrador serieuze problemen veroorzaakt. Uiteindelijk kan het ertoe leiden dat vrienden of familie niet graag meer op bezoek komen.

Wanneer moet ik mijn hond trainen?

Wil je weten wanneer je je labrador zou moeten trainen? Let dan vooral op de volgende signalen;

  • Je schaamt je omdat jouw labrador zich niet kan gedragen;
  • Je teleurgesteld bent omdat het met bezoek niet verliep zoals je hoopte;
  • Je labrador hond piept regelmatig zonder duidelijke reden;
  • Blaft naar bezoek;
  • Je labrador springt op tegen bezoek;
  • Je ziet dat je labrador zenuwachtig of angstig wordt bij bezoek;
  • Gromt naar bezoek, zonder duidelijke reden;
  • Agressief is naar je bezoek;
  • Je de controle verliest;

Herken je één of meerdere gedragingen uit dit rijtje? Dan is het belangrijk om serieus na te denken over een hondencursus. Dit kan veel voordelen opleveren.

zwarte labrador kop

Hondencursus voordelen

De voordelen van een hondencursus zijn eindeloos. Zo kan het trainen van je labrador leiden tot een betere omgang met andere mensen, maar ook tot een betere band tussen jou en hem/haar. Een hondencursus is gericht op een hond opvoeden, ongeacht de leeftijd. Zo zal je labrador zich weer veilig voelen in jouw huis en kan bezoek veilig binnenkomen zonder bang te zijn of kleerscheuren op te lopen. Daardoor merk je ook dat je zelf weer controle krijgt, dat je weet wat je moet doen en dat je hond zich veel beter zal gedragen. Dit zal steeds gemakkelijker en beter gaan. Zo’n gastvrije viervoeter willen we toch allemaal!

Een hondencursus voor jouw labrador

Zie je dat wel zitten, je labrador hond trainen via een hondencursus? Als je labrador onrustig is of je hij/zij blaft veel, dan kun je je hond dit afleren door zo’n training. Volg je een online hondencursus, dan is dat nog gemakkelijker. Je kunt de video’s dan gewoon thuis bekijken, zo vaak als je wilt, en je kan de lessen op geschikte momenten volgen. Ook heb je zo de mogelijkheid dat het hele gezin deze video’s kan bekijken, dan is de opvoedwijze kraakhelder voor iedereen! Daarnaast kost het je geen extra reistijd. Je hoeft namelijk niet naar een fysieke cursus locatie toe. Wacht niet tot je labrador de regels bepaalt, tijd om de teugels in handen te nemen en een einde te maken aan de chaos en stress.

Bezoek ontvangen: de hondencursus van Van Maanen en Loca

Welke hondencursus moet je dan volgen? Dat is een goede vraag. Gelukkig voor jou weet ik het antwoord! De cursus Bezoek Ontvangen van Van Maanen en Loca is hier uiterst geschikt voor. Leer online je hond opvoeden en breng gedragsverandering teweeg bij je labrador. Deze blijvende oplossing is leuk, positief en wordt stap voor stap uitgelegd. Daardoor is hij geschikt voor iedereen. Je hebt ook geen dure hulpmiddelen nodig én de hondencursus is hond vriendelijk. Dus denk jij: mijn labrador gedraagt zich niet i.c.m. bezoek? Dan wordt het tijd om met de cursus Bezoek Ontvangen te starten!

Hoe zit de cursus Bezoek Ontvangen in elkaar?

Ik vertel je graag wat je ongeveer kunt verwachten van de hondencursus Bezoek Ontvangen. Deze hondencursus bestaat uit vier stappen.

Stap 1: Inzicht en voorbereiding

Stel je voor dat je eindelijk begrijpt waarom je labrador in overdrive gaat wanneer er bezoek binnenkomt. In deze fase word je ondergedompeld qua inzichten, worden de waarom’s achter het gedrag van je trouwe viervoeter onthuld en bereiden ze je voor op de veranderingen die komen gaan.

Stap 2: Een basis leggen met je labrador hond

Een stevige fundering is essentieel voor succes. In deze fase, voordat de werkelijke gasten binnenkomen, leg je een solide basis met je labrador. Leer hoe je samen kunt wennen aan een nieuwe benadering en creëer een basis van rust en zekerheid.

Stap 3: Ander gedrag trainen

Dit is waar de echte transformatie begint. In fase 3 neem je afscheid van die ongewenste gewoonten en verwelkomen we nieuw, gewenst gedrag. Of het nu gaat om blaffen, springen of angstig gedrag, jouw labrador zal een heuse verandering doormaken en zich ontwikkelen tot een fijne relaxte viervoeter. Deze stap vergt tijd, van weken tot maanden. Je hebt dus wel een goed portie geduld nodig. Maar blijf consequent en het ongewenste gedrag zal steeds meer afnemen. Onthoud dat er pieken en dalen zullen zijn, soms zal je labrador het ongewenste gedrag nog vertonen. Toch zal je merken dat het vanaf hier steeds beter gaat en dat het toepassen van de hondencursus echt effect heeft.

Stap 4: Goede manieren onderhouden

De laatste fase is niet het einde, maar eerder het begin van een nieuw hoofdstuk. Hier leer je hoe je de goede manieren van je labrador vers en levendig kunt houden. Met voortdurend onderhoud blijven jij en je hond zelfverzekerd, en kan je zonder zorgen bezoek blijven ontvangen.

Dit is de complete reis van onrustig naar ontspannen, van springerig naar sereen. Met de Cursus Bezoek Ontvangen maak je van jouw labrador de hond die je zo graag wenst, zonder blaffen, chaos of ongemak. Bereid je voor op een harmonieuze ontmoeting met vrienden en familie, waar iedereen zich op zijn gemak voelt en jouw labrador straalt als nooit tevoren.

Labrador ontspannen op de bank

Cursus Bezoek Ontvangen: ervaringen van anderen

Benieuwd naar het effect van de Cursus Bezoek Ontvangen? Luister naar de succesverhalen van labradors en hun trotse baasjes:

Sandra volgde deze hondentraining met haar hond Choco. “Eindelijk durven mijn vriendinnen weer langs te komen voor een kop koffie, zonder dat Choco hun kleren in enthousiasme kapotmaakt of steeds tegen hen opspringt. Het is eindelijk weer veilig nu!”

Lucy, de hond van Peter en Hanneke, blafte als een gek als er visite kwam. “Als ik dit eerder had geweten… We begrepen nooit waarom Lucy zo reageerde. Nu weten we wat we moeten doen om Lucy veilig te laten voelen. Nu blaft ze helemaal niet meer!”

Lenie vertelt dat zij echt bang was dat haar hond Banjer iemand iets zou aandoen. “Banjer is heel lief binnen ons gezin, maar bij bezoek werd hij altijd wild. Ik was echt bang dat hij iemand zou bijten. Sinds we de hondencursus gevolgd hebben, maak ik mij daar geen zorgen meer om. Echt top!”

Bezoek Ontvangen hondentraining bestellen

Sta je te popelen om de Cursus Bezoek Ontvangen te ervaren? Goed nieuws! Van Maanen en Loca hebben de sleutel tot succes. Voor slechts €147 (in plaats van €157), kun je de cursus kopen. Betalen in 2 termijnen is mogelijk. Je hebt dan onbeperkt toegang en je kunt direct starten. De hondentraining Bezoek Ontvangen is geschikt voor alle soorten honden en je krijgt een gratis e-book als bonus. Het is tijd om te shinen met je labrador en bezoekers met open armen te gaan ontvangen! Dus, waar wacht je op?!

Ik wil weer ontspannen vrienden en familie ontvangen.

Spreekt bovenstaande zin jou aan? Klik op de knop hieronder voor directe toegang tot de cursus bezoek ontvangen.

Hondencursus Bezoek Ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *