Lichaamstaal honden leren begrijpen? Dit is hoe je dat doet!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
lichaamtaal honden knipoog labrador

De lichaamstaal van honden is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn best wat misverstanden over, waardoor signalen niet goed gelezen worden. Door je in honden lichaamstaal te verdiepen, kun je dit doorbreken. Lichaamstaal honden leren kan echt een verschil maken en helpen om jullie band te versterken! Er kan echt een nieuwe wereld voor je open gaan, en dus ook voor jouw viervoeter! Daarom vertel ik je in dit artikel hoe het werkt en wat je kunt doen om de lichaamstaal van je hond beter te begrijpen. Ben je er klaar voor? Lees maar mee!

Misverstanden over lichaamstaal honden

De misverstanden over lichaamstaal van honden zijn best serieus. Om even een voorbeeld te noemen: als een oudere hond achter een pup aanrent, lijkt dat misschien een leuk spelletje. In werkelijkheid is dit voor je pup een vervelende ervaring, want dat najagen is voor hem of haar helemaal niet zo prettig als het lijkt. Maar wat betekent lichaamstaal van honden precies?

Het omvat eigenlijk het gehele gedrag van een hond. Aangezien honden niet kunnen praten, is het belangrijk dat je lichaamstaal hond leert begrijpen. Daaraan is namelijk heel veel af te lezen. Het laat zien of een hond iets leuk vindt of juist niet, of hij of zij zich (on)veilig voelt en of er iets aan de hand is met zijn of haar gezondheid. Leer je die lichaamstaal van je hond begrijpen, dan levert dat alleen maar voordelen op. Het is net als beter leren communiceren met je partner: dat is heel belangrijk voor jullie levensgeluk en relatie.

Wat wil je hond je nu eigenlijk vertellen?

Om erachter te komen wat je hond nu eigenlijk probeert te vertellen, moet je je verdiepen in lichaamstaal van honden. Lichaamstaal van je hond herkennen is niet ingewikkeld, maar het is wel een bewust proces. Je moet namelijk eerst afstand nemen van de dingen die jij denkt dat waar zijn. Jij kan denken dat je hond vrolijk is, maar waar is dat op gebaseerd?

Baasjes denken vaak (met alle goede bedoelingen) precies te weten wat een hond nodig heeft, maar toch zijn er veel misverstanden en dat is niet voor niets. Mensen denken dingen heel goed te weten, omdat zij overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Door open te staan voor andere inzichten en mogelijkheden, kun je je overtuigingen loslaten en bijstellen. Dan leer je lichaamstaal honden steeds beter begrijpen en ontdek je hoe je viervoeter zich écht voelt

Hoe beter jij lichaamstaal honden leert, hoe sterker jullie band!

Lichaamstaal honden leren is niet alleen gunstig voor je hond. Als jij de lichaamstaal van je hond beter begrijpt, zullen jullie elkaar ook beter aanvoelen. Dat leidt tot een sterkere band. Jij bent beter voor je hond, dus je hond zal in ruil daarvoor beter voor jou zijn. Het is een wisselwerking waar jullie allebei veel profijt van zullen hebben.

lichaamstaal honden labrador

Lichaamstaal honden leren: volg een cursus lichaamstaal honden!

Wil je de lichaamstaal van je hond beter begrijpen, dan is het belangrijk om hier actief aandacht aan te besteden. En hoe kan dat beter dan via een cursus honden lichaamstaal? Als je een puppy in huis neemt, is het heel gewoon om een (online) puppycursus te volgen. Zo leer je lichaamstaal puppy begrijpen. Maar waarom zou je dit niet nogmaals doen als je hond al wat ouder is? Het is nooit te laat om te leren! Jij spreekt namelijk Nederlands en je hond niet. Van elkaar leren en met elkaar praten is de basis voor een goede relatie. Daarom is het belangrijk dat jullie dezelfde taal leren spreken. En er zijn meer redenen voor het volgen een cursus lichaamstaal honden!

Reden 1: meer begrip en een betere relatie

Als je het gedrag van je hond leert lezen en begrijpen, wordt jullie onderlinge band sterker. Je kunt dan echte soulmates worden van elkaar. Onderwerpen zoals lichaamstaal hond oren en lichaamstaal hond staart zijn dan voor jou geen enkel probleem meer. Jij snapt je viervoeter en hij/zij snapt jou!

Reden 2: honden onderling begrijpen

Begrijp je hondentaal (lichaamstaal hond), dan kun je ook gesprekken tussen honden onderling begrijpen. Daardoor kun je als baasje beter inschatten wanneer iets leuk is en wanneer niet. De signalen zullen dat uitwijzen.

Reden 3: probleemgedrag oplossen en/of voorkomen

Bovendien kun je door lichaamstaal honden te begrijpen probleemgedrag oplossen en in de toekomst voorkomen. Communicatie is heel belangrijk in het proces van probleemgedrag oplossen.

Dit is de beste cursus lichaamstaal honden: Kwispelklas!

Ben je klaar om lichaamstaal honden te leren? Dan kan ik de beste cursus lichaamstaal hond aanraden: de Kwispelklas! Ontdek o.a. wat honden doen om elkaar te belonen of te corrigeren en wat jij als baasje het beste kunt doen in zulke situaties. Ook ontdek je alles over speelgedrag, subtiele signalen die je hond afgeeft en nog veel meer. Deze cursus is ontwikkeld door Minna en Eline en is gebaseerd op 35 jaar aan ervaringen in lichaamstaal van honden.

Inhoud van de Kwispelklas cursus

Ben je benieuwd naar de inhoud van de cursus lichaamstaal honden? Ik vertel je er graag meer over!

Module 1: Basis ABC

In stap 1 worden ‘losse woorden’ uitgelegd die te maken hebben met lichaamstaal van je hond. Zo leer je het alfabet, wat de basis vormt voor de toekomst. Je leert meer over honden lichaamstaal per onderdeel (van staart tot oren) en over verschillende houdingen.

Module 2: In gesprek met je hond

In stap 2 ga je in gesprek met je hond en leer je veilig communiceren. Hierdoor voelt je hond zich fijner en jij vast ook.

Module 3: Gesprekken tussen honden afluisteren

In stap 3 ligt de focus op gesprekken tussen honden afluisteren. Door stil te staan bij hoe honden zich tegenover elkaar gedragen, kun je beter begrijpen waarom sommige ontmoetingen tussen honden fijn zijn en andere niet.

Module 4: Dialecten van verschillende rassen

In stap 4 gaat het over dialecten van verschillende hondenrassen. Ook tussen honden onderling is onbegrip, omdat niet elk ras dezelfde lichaamstaal honden heeft.

Module 5: Blij, boos, bang… boeiend en belangrijk

In stap 5 leer je waarom je hond blaft. Is hij of zij boos, blij of bang? En betekent kwispelen altijd blijheid of kan het ook iets anders aanduiden? Alle emoties komen hier aan bod, waardoor je de lichaamstaal van je hond nog beter begrijpt.

lichaamstaal honden labrador

Cursus lichaamstaal honden bestellen: Kwispelklas KORTING!

Normaal gesproken kost deze cursus lichaamstaal honden €205, maar er geldt tijdelijk een mooie Kwispelklas korting! Daardoor betaal je nog maar €159 voor het leren van lichaamstaal van je hond. Leer vloeiend hondentaal lezen en versterk de band met je viervoeter. Daar zal hij of zij je gegarandeerd dankbaar voor zijn. Het maakt namelijk niet alleen jouw leven gemakkelijker, maar ook dat van je hond!

Kwispelklas ervaringen van cursisten

Waarschijnlijk ben je ook nieuwsgierig naar de gemiddelde Kwispelklas review. Daarom heb ik een aantal ervaringen van cursisten verzameld.

Henri’s nieuwe vriendin was bang voor honden. “Zij was ook bang voor mijn hond Candy, dus we besloten dat er iets moest gebeuren. Anders konden zij niet samen met elkaar in een ruimte zijn. We besloten daarom de Kwispelklas cursus te volgen. Nu begrijpt mijn vriendin veel beter wat Candy zegt en is zij niet meer bang. Daarom zijn wij heel tevreden over deze cursus lichaamstaal voor honden!”

Marianne heeft twee honden. “Ik heb al 20 jaar lang honden, dus ik dacht flink wat te weten. Toch kwam ik erachter dat er nog veel te leren viel voor mij! Nu ik beter begrijp hoe honden met elkaar communiceren, zijn mijn honden veel blijer met mij als baas. En ik ben blij dat ik hen beter kan aanvoelen en kan bieden wat zij nodig hebben. Win-win!”

Menno en Charlotte kregen Funny onverwachts als hond, door ziekte binnen de familie. “We begrepen nog niets van hondentaal of -gedrag dus het was best lastig om samen te leven. Als je elkaar niet goed begrijpt is dat best onwennig en ongemakkelijk. We besloten de Kwispelklas te bestellen om dat onbegrip weg te nemen. We moeten namelijk wel samenleven. Nu gaat het helemaal goed!”

Meest gestelde vragen over de Kwispelklas

Heb je nog vragen over lichaamstaal honden of wil je meer over de cursus Kwispelklas weten? Lees dan nog even verder.

1. Uit hoeveel lessen bestaat deze cursus lichaamstaal honden?

De cursus lichaamstaal honden bestaat op dit moment uit 5 modules, maar de ontwikkelaars blijven de cursus verder ontwikkelen en aanvullen. Wanneer er nieuwe lessen of modules beschikbaar zijn, kan je daar gewoon gebruik van maken.

2. Wat moet ik doen als de cursus lichaamstaal honden niets voor mij is?

Geen zorgen, want er is een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie op deze cursus lichaamstaal honden. Ben je niet tevreden, mail dan even naar de Kwispelklas cursus en je krijgt je geld gewoon terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *