Hoe vaak per dag je labrador voeren?

Hoe vaak voer je een pup en hoe vaak een volwassen labrador?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Een hele goede vraag; hoe vaak per dag mag je jouw labrador voeren? Precies weten hoeveel en hoe vaak je labrador mag eten is heel belangrijk. Voor een pup verschilt dit weer in vergelijking met een volwassen labrador. Het ras staat een beetje bekend dat ze gek zijn op eten, een soort bodemloze put!

Hierdoor is het onverstandig om gewoon een voerbak vol brokken neer te zetten, waar hij in theorie dan zelf van eet wat die nodig heeft. In de praktijk zal je labrador hoogst waarschijnlijk die voerbak in één keer leeg eten!

Wanneer je labrador als pup al teveel te eten krijgt, zorgt dit voor een te snelle groei en overgewicht. Dit zal van negatieve invloed zijn op de groei van de botjes van je pup. Deze zijn nog volop in ontwikkeling en kwetsbaar. Te snel groeien kan zorgen voor veel groeipijn en een niet juist ontwikkelt bottenstelsel.

bruine labrador met bestek

Uiteraard bij een volwassen labrador zal overgewicht ook een negatief effect hebben op de gezondheid en het lichaam. Denk aan onder andere een verhoogde kans op artrose, hart- en vaatziekten, diabetes of complicaties met de narcose bij een operatie.

In dit artikel vertel ik jou hoe vaak per dat je jouw labrador mag voeren, en waar je op moet letten.

Hoe vaak per dag je labrador pup voeren?

De maag van je labrador pup is nog klein, hierdoor is het nodig de juiste hoeveelheid over een aantal keer per dag te verdelen. Afhankelijk van welk voer je geeft, staat er vaak op de verpakking ook een richtlijn voor hoe vaak en hoeveel voeren. Dit is wel een algemene richtlijn. Kijk zelf goed naar wat jouw pup nodig heeft. Let op of de ribben voelbaar blijven en of je pup voldoende groeit. Via deze link kan je een goede berekening maken hoeveel gram brokken je pup mag hebben.

Hieronder een richtlijn voor hoe vaak per dag je labrador pup voeren;

2 tot 5 maanden; 3 a 4 keer per dag voeren
5 tot 9 maanden: 2 a 3 keer per dag voeren
10+ maanden: 2 keer per dag of eventueel naar 1 keer per dag voeren

Rond die 10 maanden is vaak ook het moment om over te stappen van puppy voer naar volwassen voer.

zwarte labrador wachtend op eten

Hoe vaak per dag je volwassen labrador voeren?

Wanneer je labrador eenmaal volwassen is, is het aan jou hierin een keuze te maken. Je kan ervoor kiezen je labrador in de ochtend en in de avond een maaltijd te geven, of één keer op een dag. Mijn voorkeur gaat altijd uit twee keer op een dag. Op deze manier is er gedurende de dag voldoende energie, en krijgt je labrador ook niet in één keer een grote hoeveelheid binnen. Hierdoor is er eventueel een net iets kleiner risico op een maagtorsie.

Zorg ook bij je volwassen labrador dat je de juiste hoeveelheid voer geeft. Kijk naar de richtlijn op de verpakking van het voer en weeg de maaltijden af. Ondanks de richtlijn kan dit per hond verschillen. Observeer je labrador om te zien of hij goed op gewicht blijft. Je kan altijd je dierenarts om advies vragen als je twijfelt. Daar is overigens ook een weegschaal waar je vast tussentijds even gebruik van mag maken. Sommige grote dierenspeciaalzaken beschikken ook over een weegschaal waar je gebruik van mag maken.

Meer informatie over de voeding van je labrador?

In dit artikel lees je in grote lijnen informatie over de voeding van jouw labrador. In Het Complete Labrador Handboek vind je hier nog veel meer informatie over. Er valt überhaupt nog zoveel meer te weten over dit geweldige ras!

Het staat vol met waardevolle informatie waar jij als labrador eigenaar 100% wat aan hebt. Je leest onder andere over de gezondheid, opvoeding, probleemgedrag, de verzorging en ga zo maar door!

Je hebt 60 dagen geld terug garantie, dus het proberen waard.

Daarbij krijg je er 4 gratis bonus e-books bij die perfect aansluiten!

het complete handboek voor de labrador

Beschik over waardevolle informatie met Het Complete Labrador Handboek!

Via de link hieronder kom je bij het e-book

Download Hier Het Complete Labrador Handboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *