Een badjas voor je labrador

Lees hier waarom een badjas voor je labrador ideaal is!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
zwarte labrador in een badjas

Sommige van jullie zullen dit googlen, omdat je nog nooit hebt gehoord van een badjas voor je labrador. Of je hebt juist goede verhalen gehoord van familie of vrienden. Dat het gebruik van een badjas voor je labrador ideaal is!

Ik ben zelf niet zo van ‘kleding’ bij honden. Bij kleine hondenrassen misschien weer anders dan bij grote honden. Als het een goede functionaliteit heeft dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Zoals bij een badjas!

Ik kan er niet een heel lang artikel aan wijden, echter is het wel heel waardevol je hierover te vertellen! Ik zal je uitleggen waarom.

Wat is het nut van een badjas voor je labrador?

Het eerste wat de meeste zich afvragen, wat is het nut van een badjas voor je labrador? Ik weet nog goed de blik van mijn partner toen ik begon over een badjas voor de hond! Hij kent een hoop gekkigheid qua hondenspullen maar deze was nog niet voorbij gekomen.

Laat ik voorop stellen dat een badjas voor je labrador zeker geen gekkigheid is! Het is een goed product met een serieuze functie. Je kent vast de momenten dat je samen met je labrador uit de stromende regen thuis komt. In de gang of de bijkeuken sta je met een oude handdoek je viervoeter zo droog mogelijk te wrijven. Vervolgens moet hij waarschijnlijk op zijn eigen plaats of een andere aangewezen plek, om nog wat op te drogen. Daarbij niet te vergeten die fijne geur van natte hond!

Mocht jouw labrador wel zo’n mazzelaar zijn en gewoon de huiskamer in mogen. Dan loop je het risico dat hij op een gegeven moment bedenkt, zich toch nog een keer uit te schudden! Daar gaat je mooie witte muur, je beige kleed of je lichtgrijze bank! In the end kan jouw labrador hier natuurlijk niks aan doen, hij doet het niet ‘expres’. Leuk is het alleen niet! Om dit soort praktijken te voorkomen, is daar die ideale badjas!

Daarbij hebben we het hier wel over een labrador. Een grotere zwemliefhebber vind je niet! Dus wanneer jouw kanjer lekker wat baantjes is wezen trekken, of wat balletjes is wezen apporteren, kom je thuis met een doorweekt tapijtje. Dan ben jij blij met zo’n badjas voor je labrador.

Een ander voorbeeld is wanneer je misschien wel aan jachttrainingen of wedstrijden doet met je labrador. Na alle intensieve inspanningen is het voor je labrador fijn om een badjas aan te krijgen. Op deze manier koelen ze niet te snel af, zeker wanneer ze ineens stil komen te zitten in de auto. Zo worden de spieren van je labrador beschermt.

Als laatste kan de badjas ook goede hulp bieden bij jouw labrador op leeftijd. Ze kunnen dan sowieso meer behoefte hebben aan een hulpmiddel dat warmte biedt. Te vergelijken met wanneer wij als mens ouder worden. Ook wanneer je labrador in een revalidatie traject zit, kan een badjas veel comfort bieden. Bijvoorbeeld na een hydrotherapie sessie wanneer ze uit het water komen.

Kortom, comfort voor je labrador en bescherming voor meubels, muren en de auto!

bruine labrador met een badjas

De werking van een honden badjas

Een goede badjas voor je labrador is gemaakt van het microvezel. Deze stof heeft een groot vocht absorberend vermogen. Precies wat je nodig hebt! Voordelen van microvezel op een rij;

  • Sterke stof
  • Soepel
  • Strijkvrij
  • Licht van gewicht
  • Rekbare stof
  • Vochtregulerend
  • Krimt niet
  • Goed te reinigen
  • Sneldrogend
  • Behoudt zijn vorm

Op deze manier is je labrador na een natte wandeling of zwempartij weer snel droog en schoon.

De meeste badjassen kan je wassen op 90 graden, hoe fijn is dat! Gebruik bij de wasbeurt geen wasverzachter. Dit komt niet ten goede voor de functionaliteit van de microvezel stof. Daarbij kan de wasverzachter eventueel irritatie geven aan de huid van je labrador. De badjassen zijn heel gebruiksvriendelijk. Zodra je de kop van je labrador door de kraag heen steekt, wijst de rest zich vanzelf. Sommige bevestig je enkel met een flap en klittenband. Er zijn ook badjassen waar ze gebruik maken van een clipsluiting op de rug.

Qua kwailteit zie je uiteraard verschillen onder de badjassen. Het belangrijkste is te letten op het materiaal van de badjas, de pasvorm en de sluiting.

Zie jij de grote voordelen van een badjas voor je labrador?!

Na het lezen van dit artikel kan je er toch bijna niet meer omheen! Gun jezelf het comfort je niet druk te hoeven maken om je natte labrador in huis. Gun je labrador het comfort van onder andere snel opdrogen, wat nu gewoon prima in de huiskamer kan. Zónder dat het resulteert in een varkensstal! Dit willen we toch allemaal als hondeneigenaar!

Duvo+ Honden Badjas – Blauw – 68 cm

Deze badjas is dus gemaakt van het geweldige materiaal microvezel in de kleur blauw. Voor een gemiddelde volwassen labrador is maat XXL aan te raden. Dit kan uiteraard verschillen per grootte van jouw labrador. De 68 centimeter staat voor de ruglengte van je labrador. Deze meet je ongeveer ter hoogte van de voorste schouderbladen tot einde rug bij de staart. Houd er rekening mee dat het niet prettig is als de badjas té strak zit. Het moet voor je labrador niet belemmerend voelen qua bewegingsvrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *