Welke speeltjes zijn geschikt voor labrador pup?

Lees hier waar je zoal op moet letten, en een top 5 van geschikte speeltjes!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
blonde labrador pup met speeltje

Eenmaal een labrador pup in huis betekend spelen, spelen en nog eens spelen! Dit is dan ook heel goed voor de opbouw van de band tussen jou en je pup. Daarbij prikkelt het de zintuigen en zorg je ervoor dat je labrador pup zich niet gaat vervelen. Want wanneer ze zich wel gaan vervelen, heb je grote kans dat ze fratsen gaan uithalen om de aandacht te trekken!

Je wilt ook voorkomen dat je labrador pup aan de haal gaat met jouw eigendommen. Je bent niet blij als je pup de stoelpoot aanziet voor een lekker kluifje, of het speelgoed van je kinderen pakt! Het is belangrijk dat je labrador pup leert dat hij zijn eigen speeltjes heeft.

Niet elke labrador pup heeft dezelfde interesses als het gaat om speeltjes. Het kan even zoeken zijn waar de interesses van jouw labrador precies liggen. Labrador pups hebben veel energie die ze kwijt moeten. Lange wandelingen zit er niet in als ze zo jong zijn. Daarom is het erg leuk om hersenwerk spelletjes te doen met je pup. Zo daag je jouw labrador pup geestelijk uit en dit kost veel energie. Hier kan een lange wandeling niet tegenop!

Lekker aan de slag dus met het juiste speelgoed voor je pup! Alleen welke speeltjes zijn geschikt voor jouw labrador pup? In dit artikel geef ik je tips en laat ik speeltjes zien die geschikt zijn voor jouw labrador pup!

Waarom is spelen met mijn labrador pup zo belangrijk?

Zoals ik net al eerder aangaf, spelen met je pup draagt bij aan de opbouw van jullie band samen. Spelen zorgt voor plezier maar is ook een belangrijk onderdeel van de opvoeding en het welzijn van jouw pup. Door samen te spelen, leert je pup hoe om te gaan met jou, andere mensen en andere honden. Op deze manier leer je jouw labrador pup welk gedrag geaccepteerd wordt en welk gedrag niet.

Om ongewenst gedrag te corrigeren stop je gelijk het spel en negeer je jouw pup. Dit is natuurlijk een teleurstelling voor je pup. Als je dit consistent doorzet zal je zien dat je pup deze consequentie koppelt aan het ongewenste gedrag. Is dit niet voldoende voor jouw pup, dan kan je misschien een duidelijke “nee” gebruiken(mits jou labrador pup dit commando is aangeleerd).

Er zijn enorm veel verschillende speeltjes te krijgen voor je pup. Door aan de slag te gaan met speeltjes, prikkel je de zintuigen en stimuleer je de cognitieve vaardigheden. Het kan ook een goed hulpmiddel zijn om je pup ergens op zijn gemak te stellen. Om hem af te leiden, of bepaalde plekken te laten ontdekken die je pup spannend vind.

Waar moet ik precies op letten bij speeltjes voor mijn labrador pup?

Het is belangrijk om te weten welke speeltjes nou precies geschikt zijn voor jouw labrador pup. Hieronder een aantal belangrijke punten om op te letten;

Het materiaal

Een onderdeel daarvan is het materiaal waar het speeltje van gemaakt is. Labrador pups hebben kleine scherpe tandjes die aardig kunnen slopen! Koop geen speeltjes waarvan het materiaal al snel uit elkaar valt. Je loopt dan het risico dat je pup hier iets van binnenkrijgt. Daarin tegen mogen de speeltjes ook niet té hard zijn. Dit kan het melkgebit van je labrador pup beschadigen.

Het formaat

Een ander belangrijk punt is het formaat van de speeltjes. Kijk goed of de speeltjes geschikt zijn voor de grote van jouw pup. Er zijn speeltjes op de markt die geschikt zijn voor kleinere hondensoorten. Jouw pup kan daar al snel te groot voor worden. Dan verdwijnt het speeltje misschien wel volledig in de bek. Wat je ook niet wilt is te groot speelgoed. Dit kan ervoor zorgen dat je pup het niet makkelijk kan vastpakken, of dat het te zwaar is voor hem.

twee labrador pups met speeltje

Knuffels

Knuffels zijn fijn voor je pup om te hebben. Kijk alleen goed naar welke knuffels je geeft aan je labrador pup. Knuffels die voor ons mensen bedoelt zijn, zijn niet geschikt voor je pup. Er zitten vaak kleine onderdelen aan, zoals oogjes of knoopjes. Dit zou je pup eraf kunnen bijten met het risico het in te slikken. Daarbij zit er vaak vulling in de knuffel, die bij een klein gaatje er al uit kan komen. Een gaatje is gauw gemaakt en je pup kan dan ook zelf de vulling eruit halen.

Het fijne van een knuffel is dat het jouw labrador pup troost kan bieden. Wanneer hij bijvoorbeeld s’nachts in zijn bench slaapt, kan het heel fijn zijn voor je pup om tegen zo’n zachte knuffel aan te kruipen. Blijf goed opletten of de knuffels niet stuk gaan. Zodra je dit ziet kan je de knuffel vervangen of een ander speeltje uitzoeken. Zeker als je pup een bepaalde leeftijd heeft bereikt, en de knuffel eerder sloopt dan adoreert. Er zijn ook labradors die hun hele leven een knuffel liefkozen en fijn vinden om te hebben.

Gebruik verschillende speeltjes voor verschillende doeleinden

Probeer gevarieerde speeltjes aan te bieden aan je pup. Zo kan je ook een selectie maken welk speeltje waar voor bedoelt is. Denk bijvoorbeeld aan speeltjes waar jouw labrador pup ten alle tijden zelf mee mag spelen. Speeltjes die je enkel gebruikt bij de training met je pup, als beloningsmateriaal. Nog een ander voorbeeld is, speeltjes die je alleen gebruikt wanneer jullie samen spelen. Deze berg je dus weer op zodra je klaar bent met het samen spelen. Zo blijven deze speeltjes interessant, en weet je pup bij het zien van deze speeltjes, dat het speeltijd met het baasje betekend!

Een top 5 van geschikte speeltjes voor jouw labrador pup

In deze blog heb je kunnen lezen welke speeltjes zoal geschikt zijn voor jouw labrador pup. Graag wil ik jou een lange zoektocht besparen, en je laten zien welke speeltjes ik je kan aanraden voor jouw labrador pup! Hieronder heb ik een top 5 voor je gemaakt;

1. Petloverz Honden Speelgoed Set – 15 stuks

petloverz speelgoed set

Dit is eigenlijk gewoon onmisbaar! Je kan je nooit genoeg speelgoed hebben voor je pup. Zo kan je lekker afwisselen en wordt het nooit saai voor je pup. Daarbij beloofd het uren speelplezier en bespaar je de schade aan jouw dierbare spullen! De Petloverz set bevat 15 verschillende soorten speeltjes, met een afmeting van 8 tot 38 centimeter. De speeltjes zijn gemaakt van duurzame materialen en bevatten geen giftige stoffen.

Ga voor maximaal speelplezier voor jouw labrador pup met deze Petloverz Speelgoed Set!

Via de knop hieronder kom je bij de Petloverz Speelgoed Set

Ga Direct Naar De Petloverz Speelgoed Set

2. Kong Classic – Small

kong classic rood

De Kong Classic is perfect voor de kauwbehoefte van je labrador pup. Dit speeltje is ook bedoelt voor de periode dat je pup zijn gebit gaat wisselen. Het rubber werkt verzachtend voor het tandvlees. Wat heel leuk is aan De Kong, is dat je deze kan vullen met lekkers, via het gat aan de onderkant. Denk aan eigen brokjes of snoepjes, of een beetje leverpaté. Hierdoor kan je het goed gebruiken als beloningsmateriaal, of om je pup af te leiden wanneer hij even alleen is.

De Kong Classic, ideale bezigheidstherapie en het stimuleren van correct kauwgedrag!

Via de knop hieronder kom je bij de Kong Classic

Ga Direct Naar De Kong Classic

3. Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel – Grijs

Beeztees puppy cosy knuffel

Zoek je een knuffel voor je labrador pup, dan heb ik de perfecte voor je gevonden! Je pup kan zijn moeder of nestgenootjes missen zodra hij in zijn nieuwe huis terecht komt. Pups hebben dan behoefte aan geborgenheid. Het is zo fijn als ze bijvoorbeeld bij het slapen in de bench, tegen iets zachts aan kunnen liggen, wat ook warmte geeft. De Beeztees Puppy knuffel is een extra lange knuffel met het formaat 120 cm lang, 9,5 cm hoog en 12 cm breed.

Geborgenheid, warmte en speelplezier in één met de Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel!

Via de knop hieronder kom je bij de Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel

Ga Direct Naar De Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel

4. De Snuffelmat van Pet Patrol

snuffelmat

Het is zo onwijs leuk en goed om hersenwerk met je labrador pup te doen. Ze moeten hierbij vooral hun koppie gebruiken en dat kost een hoop energie! De Snuffelmat leent zich hier perfect voor. De snuffelmat is gemaakt van zachte fleece stof en heeft een anti slip onderkant. Dat zorgt voor een veilige omgeving voor je pup om lekker te kunnen speuren. Het formaat van de snuffelmat uitgevouwen is 70×70 cm. Het leuke van deze variant is dat je op allerlei verschillende manieren de brokjes of snoepjes kan verstoppen in de mat. Nog een handige bijkomstigheid, de snuffelmat kan ook in de wasmachine!

BIj de snuffelmat krijg je een gratis rubberen massage bal t.w.v. €14,99! Hier kun je ook weer brokjes of snoepjes tussen stoppen. Wanneer je pup hiermee aan de slag gaat, wordt ook meteen het tandvlees gemasseerd. Dit vermindert tandplak!

Ga voor uren snuffel en zoek plezier met de Snuffelmat van Pet Patrol!

Via de knop hieronder kom je bij de Snuffelmat van Pet Patrol

Ga Direct Naar De Snuffelmat

5. Kong Wubba Puppy

kong wubba puppy

Een labrador zou geen labrador zijn, als hij niet dol is op wat apporteer werk! Met de Kong Wubba Puppy kan je spelenderwijs je pup leren apporteren. Het is gemaakt van sterk nylon met daarin een rubberen bal en een squaker. Aan het uiteinde zitten slierten waardoor je de Wubba gemakkelijk kan gooien. Een gewone bal kan voor het bekje van je labrador pup nog wat lastig zijn om vast te houden. Door de vorm van deze Kong Wubba en de slierten, gaat dat hierbij zeker wél lukken!

Labrador betekend apporteren! Leer hem dit spelenderwijs met de Kong Wubba Puppy!

Via de knop hieronder kom je bij de Kong Wubba Puppy

Ga Direct Naar De Kong Wubba Puppy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *