Labrador pup kopen – Past dat bij mij?

Een weloverwogen keuze die je moet maken!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
gele labrador puppy kop

Wil jij een labrador pup kopen? Dat is natuurlijk fantastisch, maar ook een hele beslissing! Een beslissing waar je goed over nagedacht moet hebben. Het is onwijs leuk zo’n lieve trouwe viervoeter in huis, maar hoe dan ook er komt wel het een en ander bij kijken.

Zo’n lieve labrador pup kopen kan in principe zo gepiept zijn! Alleen daarna begint het echte werk. Je kan het heel goed vergelijken met een pas geboren baby. Je labrador pup is vaak nog niet / niet helemaal zindelijk. Hij kan niet zomaar alleen gelaten worden en moet werkelijk alles nog leren.

Hij kan gaan piepen en janken op bepaalde momenten. Zeker de eerste nachten kun je jou eigen nachtrust wel vergeten. Je kunt niet zomaar een weekend weg of op vakantie. Dan zul je of een bestemming moeten zoeken waar je labrador ook welkom is, of een onderkomen voor hem moeten regelen.

Als je dit van tevoren goed beseft hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Om zeker te weten of een hond bij jou past zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen.

Past een labrador pup bij mij?

Dat je een labrador pup niet in een opwelling koopt mag duidelijk zijn. Je zult moeten beseffen dat het niet gaat om een ‘ding’ maar om een levend wezen. Een levend wezen waar je zo’n 12 tot 14 jaar ‘aan vast’ zit. Je zult hem een dak boven zijn hoofd moeten geven, goed voedsel en ook een bak aandacht en liefde.

Heb je je goed ingelezen over de labrador? Welke eigenschappen horen allemaal bij dit ras en kan jij je daar in vinden?

Nog een belangrijk punt is medische zorg. Dit gaat niet alleen over de standaard vaccinaties. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je hond misschien een ongeluk krijgt, ziek word of gewoon ouder met de nodige kwaaltjes, je de keuze maakt je labrador te steriliseren of te castreren.

Dit zijn kosten die best hoog kunnen oplopen, vooral bij een grotere hond. Zeker als het gaat om onverwachtse kosten door ziekte of een ongeluk, je wilt wel klaar kunnen staan voor je viervoeter!

Wanneer het om een kleine hond gaat, zijn de kosten voor voedsel en medische zorg een stuk lager dan wanneer het een grotere hond betreft. Als je een beter beeld wilt krijgen van deze kosten, kun je eens kijken bij de plaatselijke dierenwinkel of op internet. Dat geldt ook voor de medische kosten, je kan altijd informatie inwinnen bij de dierenarts in de buurt.

Tegenwoordig kan je ook een huisdierenverzekering afsluiten. Je hebt verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen waar je precies allemaal voor verzekerd wilt zijn. Ook de keuze hoeveel % vergoeding je wilt op de (medisch) gemaakte kosten. Aan de hand daarvan kun je zien wat je maandelijkse kosten zullen zijn. Wanneer je hier gebruik van maakt kom je niet voor vervelende financiële verassingen te staan!

Labrador pup kopen en een jong gezin

Het is goed om je af te vragen of een labrador pup kopen slim is wanneer je een jong gezin hebt. Zoals ik eerder benoemde is het net of er een baby in huis komt. Als je nagaat dat je zelf nog een jong kind hebt waar je s’nachts nog geregeld voor je bed uit moet. Dan moet je er niet aan denken als je pup dat dan ook nog eens van jou vraagt. Omdat hij bijvoorbeeld bang is alleen, of zijn behoeften moet doen.

Jonge kinderen slapen nog overdag, maar jou pup zal geregeld naar buiten moeten voor zijn behoefte. Ook een volwassen hond moet meerdere keren per dag uit. Dat moet wel te combineren zijn met de slaapjes van jou kind.

Een pup kost nou eenmaal veel tijd en energie, dat kost een jong gezin hebben ook! Je bent druk met je eigen kinderen te verzorgen maar ook met je labrador pup opvoeden. Dit kan je maar 1 één keer goed doen.

Daarbij komt nog de vraag of er misschien allergieën zijn in het gezin? Misschien zijn jou kinderen wel bang voor de pup en zul je ze dus moeten aanleren hoe om te gaan met een hond. Het kan natuurlijk voorkomen dat je jonge enthousiaste labrador pup tegen jou jonge kind opspringt en deze daardoor valt.

Dit zijn allemaal punten om goed over na te denken. Er is niks zo spijtig als blijkt dat je labrador uiteindelijk weg moet uit het gezin.

Labrador pup en je werk

Op het moment dat je een labrador pup wilt kopen is het van belang hiervoor een goed moment uit te kiezen. Zeker de eerste twee tot drie weken ben je intens druk met je pup. Heb je het er voor over om bijvoorbeeld je zomervakantie of een heel aantal vrije dagen hier voor op te geven?

Deze tijd heb je namelijk nodig voor zindelijkheidstraining en de opvoeding, maar ook zeker om samen een goede band op te bouwen. Ook na die tijd kun je je pup niet hele dagen alleen laten. Hij is nog te jong om zo lang alleen te zijn, ook als het gaat om zijn behoefte doen.

Op de dagen dat er niemand thuis is zul je dus een ‘oppas’ moeten regelen. Belangrijk is wel dat het iemand is die weet wat de bedoeling is en bekend met jou manier van opvoeden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een werkplek hebt waar je pup mee naartoe kan, dat scheelt een hoop!

Labrador pup en je huishouden

Als er eenmaal zo’n fantastisch maatje voor het leven in huis komt is het ook poetsen geblazen. Bij een labrador pup moet je rekening houden met dat er af en toe een ‘ongelukje’ in huis kan gebeuren. Daarbij verharen Labradors dus zal je zeker wat vaker moeten stofzuigen.

Op het moment dat je labrador water gaat drinken, zal daar ook het nodige water geknoeid worden, dit hoort er nou eenmaal bij.

bruine labrador pup in plas water

Wanneer je een fijne wandeling hebt gemaakt, kan je labrador pup vol opwinding met modderpoten het huis binnen stormen richting andere gezinsleden. Hierbij loop je het risico dat hij je vloer, tapijt of meubels vies maakt. Kortom, meer huishoudelijk werk!

Een labrador pup en andere huisdieren

Het kan natuurlijk zijn dat er al huisdieren bij jou wonen, zoals katten of een konijn. De labrador heeft een sociaal en open karakter, je hoeft niet snel agressief gedrag te verwachten. Dit is uiteraard geen garantie, dit verschilt altijd per hond qua karakter en achtergrond.

Een labrador pup komt nieuw bij jou in huis en zal de andere huisdieren als onderdeel van het gezin beschouwen. Het is wel extra fijn als je weet dat de fokker waar pup vandaan komt, bijvoorbeeld ook katten heeft. Dan is je pup er al bekend mee en zal het nog makkelijker gaan.

Wat een groot voordeel kan zijn is als je al een volwassen hond in huis hebt. Jou pup zal de volwassen hond als een soort voorbeeld gaan zien en zijn gedrag kopiëren. Hierdoor helpt jou volwassen hond dus mee in de opvoeding van je labrador pup!

De conclusie

Als je na deze punten hierboven niet bent afgeschrikt dan is een labrador pup kopen een mega goede keuze! Het is een fantastisch ras en een kameraad voor het leven!

Ik heb nog een mega tip voor jou als straks je labrador pup in huis is. Namelijk Het Complete Handboek Voor De Labrador. In dit ebook lees je onwijs veel waardevolle informatie die je straks goed kan gebruiken voor je labrador pup.

Denk hierbij aan informatie over;

  • De eerste nacht met je pup
  • Hoe bouw je samen een goede band op
  • Hoe maak je je huis puppyproef
  • Alle puppy benodigdheden
  • Trainingstechnieken van professionals
  • En nog veel meer!

Tijdelijk hebben ze nu een actie dat je 4 gratis ebooks erbij krijgt en toegang tot de automatische update van het ebook.

bonus boek 1

Bonus boek 1

Succevolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Pup (ebook)

Onmisbare informatie over je puppy.

Waarde €9,95 -> nu gratis!

bonus boek 2

Bonus boek 2

Je Hond De Baas (ebook)

Gids om probleem gedrag van je hond voor eens en voor altijd op te lossen.

Waarde €9.95 -> nu gratis!

bonus boek 3

Bonus boek 3

Honden Training Geheimen (ebook)

Ontdek de geheimen van professionele hondentrainers

Waarde €9,95 -> nu gratis!

bonus boek 4

Bonus boek 4

#8 Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept (ebook)

Wie wilt nou niet zo’n gehoorzame hond!

Waarde €9,95 -> nu gratis!

bonus 5

Bonus 5

Je Krijgt Automatisch Toegang Tot De Update Van Het Ebook

Waarde €9,95 -> nu gratis!

het complete handboek voor de labrador

Beschik over deze waardevolle informatie en maak meteen een goede start!

Alle handvatten om de opvoeding van jou labrador pup tot een succes te maken

Ga DIRECT Naar Het Boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *